Integráció

Hazánkban még mindig előítélettel és tévképzetekkel találkozunk, ha sérült, csökkent képességű embertársaink megjelennek közöttünk. A gyermekek a világ különböző „dolgait” természetesnek tekintik, nincsenek bennük kirekesztő érzések. Nagyon fontos, hogy gyermekeinket ne vértezzük fel téves információk alapján olyan előítéletekkel, melyek alapján kategorizálnia kell az embereket, és gyermektársait.

 

 

A mi felelősségünk is, hogy sérült embertársainknak biztosítsuk az egyenlő hozzáférés lehetőséget és ezt a gondolkodásmódot és törődést gyermekkorban kell elkezdeni!
Társaságunk azért dolgozik, hogy minél több olyan társadalmi találkozópont létesüljön az országban, ahol egészséges, sérült gyermek és felnőtt együtt szórakozhat, a kirekesztés és megkülönböztetés érzése nélkül!

 

 

Az integrált játszótér tervezése és kivitelezése területén komoly szakmai tapasztalattal rendelkezünk anyacégünk, a TLF Itália révén. Szakmai szervezetekkel együttműködve kerültek kidolgozásra azok a tervezési szempontok, melyek alapján a különböző speciális igényekhez igazodva tervezzük és építjük játszótereinket! Mi nem csak TERMÉKET kínálunk, hanem egy olyan GONDOLATOT, mely magában foglalja a környezet és az épített eszközök közötti természetes harmóniát, a játékfunkciók figyelembevétele mellett!
Kivitelezéseink során különösen fontos szempont a meglévő zöldterület megtartása, bővítése, vagy annak kialakítása. Játékeszközeink színei visszafogottak, meleg és barátságos tónusúak, ezáltal minden környezetbe jól illeszkednek. Az integráción túl kiemelkedően fontosnak tartjuk a TÖBB GENERÁCIÓS köztéri játszóterek és szabadidős területek népszerűsítését.

„Észrevétlen” integráció

Az egészséges gyermekek számára nem okoz gondot, a kiválasztott játék megközelítse és „birtokbavétele”. A csökkent képességű, vagy mozgásukban korlátozott gyermekeknek viszont olyan körülményeket, és hozzáférhetőséget kell biztosítani, hogy ők is „gond” nélkül elérhessék a játékokat, vagy legalább annak egyes részeit, melyek számukra is hozzáférhetők. A TLF olyan játékeszközöket gyárt, és olyan játszótereket tervez, valamint épít, ahol az egyenlő hozzáférés a tudatos tervezésnek köszönhetően biztosított! Az akadály-mentes hozzáférés biztosításához a megfelelő burkolatok (ütéscsillapító burkolatok, járó-, és közlekedő felületek, összekötő és átvezető utak, parkolók, stb.) kiválasztása alapvető fontosságú.
 

A különböző burkolati megoldások vegyes használata kifejezetten izgalmas például a vak, hallás, vagy látás sérült gyermekeknek, akik elsősorban tapintás útján tájékozódnak, ez által fedezik fel környezetüket.

A TLF rendelkezik a legnagyobb választékkal az olyan játszótéri eszközök és berendezési tárgyak terén, melyek az integrált szabadtéri játékokat és egyéb szórakoztató tevékenységeket segítik elő.